Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 14., vasárnap

Rántott hús krumplipürével

Pici lányom kedvenc étele, és ma az ő kívánsága szerint főztem...:)

Hozzávalók:

rántott húshoz:

6 db csirkecomb
1 kg karaj
3 tojás
zsemlemorzsa
liszt


krumplipüréhez:

1 kg krumpli
2 dl tej
50 g margarin

szerecsendió

Elkészítése:

A húsokat jó előre besózzuk, majd bepanírozzuk. Bő olajban lassú tűzön puhára sütjük.

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval összetörjük, hozzáöntjük a meleg tejet, kevés szerecsendióval ízesítjük. A margarint hozzáadva habverővel habosra keverjük.

Uborka salátával, kovászos uborkával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések: