Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. július 11., csütörtök

Tojásos- és paprikás nokedli

Az az én nagy "szerencsém", hogy kis családom "cseppet sem válogatós"....ami az egyiknek jó, az a másiknak tuti nem....és fordítva. Ezért nálunk többnyire többféle étel kerül az asztalra, hogy mindenki megtalálja a saját szája íze szerinti meleg fogást. A nokedliből is két félét készítettem...így ebben a formában mindenki elégedett...:)

Hozzávalók a nokedlihez:

50 dkg liszt
2 tojás
1 teáskanál só
5 dl víz

Tojásos változathoz:

1 nagy fej hagyma
étolaj
10 dkg füstölt szalonna
3 tojás

Paprikás változathoz:

1 nagy fej hagyma
étolaj
2 vőkanál őrölt piros paprika
2 dl víz

Elkészítése:

Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk (tálban, fakanállal). Nem kell túlságosan kidolgozni a tésztát.

Bő, lobogó, sós vízben  kifőzzük a galuskát nokedliszaggató segítségével, beleszaggatjuk a nokedlit a vízbe.

Amint feljönnek a víz felszínére, szűrővel kivesszük és tálba tesszük a kész galuskákat.

Elkészítjük először a tojásos verziót: a szalonnát kockára vágjuk, kevés olajon lesütjük a zsírját, majd kivesszük a pörcöket, és beletesszük a kockára vágott vöröshagymát. Amikor megpirult, beleforgatjuk a nokedli felét. Ha átmelegedett a tészta, ráöntjük a felvert, megsózott tojásokat, 

Jöhet a paprikás verzió: Pörkölt alapot készítünk: a kockára  vágott hagymát olajon megpirítjuk, megsózzuk, majd a tűzről levéve rátesszük az őrölt paprikát. Felöntjük vízzel, majd visszatesszük a tűzre, és kevergetés mellett besűrűsítjük egy picit. Belekeverjük a nokedli másik felét is.

Kovászos uborkával, vagy uborka salátával tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések: