A tokány alapvetően abban különbözik a pörkölttől, hogy nem pirítanak alá hagymát, de mint a legtöbb ételnél, így itt is igaz, hogy nem a klasszikus módon, készítem el a dolgokat...nálam semmi nem fekete vagy fehér, mindent szinesítek egy kicsit...:-)
Hozzávalók:
80 dkg sertés lapocka
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt szalonna
3 db paradicsom
2 evőkanál étolaj
Só, bors ízlés szerint
2 db savanyú uborka szeletelve
Fél doboz tejföl
2 teáskanál rozsliszt
Fél dl fehérbor
A köretnek:
25 dkg fusilli
Elkészítése:
A kockára vágott füstölt szalonna zsírját olajon kisütjük. A pörcöt kivesszük.
A zsírjában megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd a kockára vágott húst is a zúzott fokhagymával. Fedő alatt alacsony lángon pároljuk, amíg levet ereszt.
Beletesszük a kockára vágott paradicsomot is. Puhára főzzük a húst. Ha megpuhult, behabarjuk....rozslisztet csomómentesen elkeverjük a tejföllel, majd a besűrűsítjük vele a tokányt. Beleöntjük a vörösbort, sóval, borssal ízesítjük, végül belekarikázzuk az uborkát.
Fusilli tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése