Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 5., hétfő

Kecskepörkölt túróscsuszával

Soha nem ettem még kecskehúst, annyi infom volt róla, hogy nagyon ízletes, birkáéhoz hasonló az íze. Kaptunk egy kilónyi kecskecombot, és mivel alkalom van, úgy gondoltam, ideje kipróbálni, milyen is pörköltnek...:-)

Hát, annyit mondok, aki tud, szerezzen be kecskehúst, és próbálja ki, mert sok finom pörköltet ettem már, de ennyire jót még nem...:-) 

Hozzávalók:

1 kg kecskecomb kockázva
2 fej hagyma kockára vágva
1 paradicsom
1 tv paprika
2 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
Fél dl vörösbor
Só, vegeta ízlés szerint
Kevés étolaj

A körethez:

1 csomag csusza tészta
25 dkg túró
1 doboz tejföl
10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

A kockára vágott húst forró vízzel nyakon öntjük, majd jól átmossuk.

A kockázott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, ha megpirult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, tv paprikát, őrölt paprikát, paradicsomot, végül a húst.

Felöntjük vízzel, forrás után lefedve takaréklángon főzzük, amíg megpuhul. A kecske öregségétől függ, meddig.

Ha megpuhult, ízesítjük, ízlés szerinti sóval, vegetával és a borral, pár perc után levehető a tűzről.

Túrós csusza

A tésztát sós vízben kifőzzük. Hőálló jénai tálba tesszük.

A kockára vágott szalonnát egy gulyásos tányérban lefedve zsírjára sütjük,(így nem lesz szalonna-szag az egész lakásban).

A túrót a tésztára morzsoljuk, meglocsoljuk tejföllel, a szalonna levével, majd rászórjuk a pörcöt.

200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.









Nincsenek megjegyzések: