Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 18., vasárnap

Marhagulyás csipetkével


Sokféleképpen elkészíthető, igazi magyar étel, mindegyik variációnak megvan a maga szépsége, és rajongó tábora. Mi nem a tradicionális variáció szerint  készítjük, répát, és köményt nem teszünk bele. Pörköltesen főzzük, csak hosszabb levet engedünk neki, de ettől függetlenül elég sűrű és tartalmas, egytálételként remek fogás. 

Hozzávalók:

50 dkg marha lábszár
2 fej hagyma
3 szem krumpli
Kevés étolaj
Ízlés szerint só
2 csapott evőkanál őrölt piros paprika
1 tv paprika
1 paradicsom

Csipetkéhez:

10 dkg liszt
1 tojás
Csipet só
Víz, amennyitől összeáll

Elkészítése:


A kockára vágott hagymát csipet sóval kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a felkockázott húst, és fehéredésig pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát, majd felöntjük vízzel. Gyakorlatilag ugyanúgy készítjük, mint a pörköltet, csak hosszabb lével. Beletesszük a paprikát, paradicsomot is.

Takaréklángon addig főzzük, amíg megpuhul a hús. Amikor puha, mehet bele a kockára vágott krumpli. Ha a krumpli is puha, beledobhatjuk a csipetkét, amit a korábban a borsólevesnél leírtak szerint készítünk el. Ha feljön a csipetke a leves tetejére, akkor elzárható alatta a gáz.


Nincsenek megjegyzések: