Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 4., vasárnap

Őszibarack krémleves

A krémleveseket egyrészt azért szeretem, mert elkészítésük roppant egyszerű és gyors, másrészt kímélik a gyomrot, vacsorának is ideálisak, arról nem is beszélve, hogy nagyon finomak.

Mivel itt a kánikula, ráadásul tombol az őszibarack szezonja, adta magát egy jó hideg őszibarack krémleves.

Hozzávalók:

15 db őszibarack
1 dl főzőtejszín
1 kávéskanál fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
Cukor ízlés szerint
1 teáskanál liszt

Elkészítése:

A barackot kockára vágjuk, egy fazékban felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Befűszerezzük, édesítjük.

Forrás után botmixerrel összemixeljük, majd a lisztet a tejszínnel összekeverve behabarjuk, még egyszer felforraljuk.




Nincsenek megjegyzések: