Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 9., péntek

Patisszon fasírt zöldfűszeres mártogatóssal

Említettem már korábban, mekkora zöldség rajongó vagyok, így most, hogy nyár van, minden adandó alkalmat kihasználok, hogy a beérett zöldségeket frissen leszedve minél több lehetséges variációban elkészítsem.

Nagyon finom, könnyű, zsenge étel, nekem személy szerint jobban ízlik a fasírt ebben a formában, mint húsból.

Kaptunk a minap 2 patisszont, így ma őket teszem az asztalra fasírozott formájában...:-) 

Hozzávalók:

2 db patisszon
2 egész tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem felaprítva
1 evőkanál szezámmag
Étolaj a sütéshez

A mártogatóshoz:

1 doboz natúr joghurt
1 szál kakkukkfű levelei
Aprított oregánó
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál fokhagyma granulátum
Kevés só

Elkészítése:

A meghámozott patisszont, tökgyalun lereszeljük a vöröshagymával, fokhagymával együtt, besózzuk, hagyjuk állni kb 10 percet, amíg levet ereszt. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, szezámmagot, a felaprított petrezselymet. Borssal ízesítjük.

Diónyi fasírtgolyókat formázunk belőle, kicsit meglapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.

Bő olajban aranybarnára sütjük.

A mártogatóshoz a natúr joghurtba belekeverjük a felaprított zöldfűszereket, és a többi hozzávalót, hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.



Nincsenek megjegyzések: