Említettem már korábban, mekkora zöldség rajongó vagyok, így most, hogy nyár van, minden adandó alkalmat kihasználok, hogy a beérett zöldségeket frissen leszedve minél több lehetséges variációban elkészítsem.
Nagyon finom, könnyű, zsenge étel, nekem személy szerint jobban ízlik a fasírt ebben a formában, mint húsból.
Nagyon finom, könnyű, zsenge étel, nekem személy szerint jobban ízlik a fasírt ebben a formában, mint húsból.
Kaptunk a minap 2 patisszont, így ma őket teszem az asztalra fasírozott formájában...:-)
Hozzávalók:
2 db patisszon
2 egész tojás
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem felaprítva
1 evőkanál szezámmag
Étolaj a sütéshez
1 evőkanál szezámmag
Étolaj a sütéshez
A mártogatóshoz:
1 doboz natúr joghurt
1 szál kakkukkfű levelei
Aprított oregánó
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál fokhagyma granulátum
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál fokhagyma granulátum
Kevés só
Elkészítése:
A meghámozott patisszont, tökgyalun lereszeljük a vöröshagymával, fokhagymával együtt, besózzuk, hagyjuk állni kb 10 percet, amíg levet ereszt. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, szezámmagot, a felaprított petrezselymet. Borssal ízesítjük.
Diónyi fasírtgolyókat formázunk belőle, kicsit meglapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.
Bő olajban aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz a natúr joghurtba belekeverjük a felaprított zöldfűszereket, és a többi hozzávalót, hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítése:
A meghámozott patisszont, tökgyalun lereszeljük a vöröshagymával, fokhagymával együtt, besózzuk, hagyjuk állni kb 10 percet, amíg levet ereszt. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, zsemlemorzsát, szezámmagot, a felaprított petrezselymet. Borssal ízesítjük.
Diónyi fasírtgolyókat formázunk belőle, kicsit meglapítjuk, majd zsemlemorzsában megforgatjuk.
Bő olajban aranybarnára sütjük.
A mártogatóshoz a natúr joghurtba belekeverjük a felaprított zöldfűszereket, és a többi hozzávalót, hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése