Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 10., szombat

Rántott leves

A családunk idősebb generációinak nagy kedvence ez a leves, nagyon egyszerű, nagyon gyors, és ahhoz képest, hogy mennyi idő- és energiaráfordítást igényel, nagyon finom is...nem az a fajta rántott leves, amivel eddig mindenütt találkoztam...ezzel csak nálunk...:)

Hozzávalók:

1 dl étolaj
3 evőkanál liszt
3 teáskanál őrölt piros paprika
ízlés szerint só, vegeta

csipetkéhez:

10 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás

Elkészítése:

Felhevítjük az olajat, beletesszük a lisztet, sót, a tűzről levéve a piros paprikát, majd felöntjük vízzel (kb másfél liter).
Vigyázunk, nehogy kifusson, a liszt miatt egy előfordul, ha nem vagyunk résen...
Elkészítjük a csipetkét a borsólevesről készített bejegyzésem szerint.
Amikor felforrt a leves, beledobjuk a csipetkét, újra felforraljuk, és el is készült a rántott levesünk.
Úgy jó a rántott leves, ha jó sűrű...





Nincsenek megjegyzések: