A családunk idősebb generációinak nagy kedvence ez a leves, nagyon egyszerű, nagyon gyors, és ahhoz képest, hogy mennyi idő- és energiaráfordítást igényel, nagyon finom is...nem az a fajta rántott leves, amivel eddig mindenütt találkoztam...ezzel csak nálunk...:)
Hozzávalók:
1 dl étolaj
3 evőkanál liszt
3 teáskanál őrölt piros paprika
ízlés szerint só, vegeta
csipetkéhez:
10 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás
Elkészítése:
Felhevítjük az olajat, beletesszük a lisztet, sót, a tűzről levéve a piros paprikát, majd felöntjük vízzel (kb másfél liter).
Vigyázunk, nehogy kifusson, a liszt miatt egy előfordul, ha nem vagyunk résen...
Elkészítjük a csipetkét a borsólevesről készített bejegyzésem szerint.
Amikor felforrt a leves, beledobjuk a csipetkét, újra felforraljuk, és el is készült a rántott levesünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése