Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 7., szerda

Tojásos lecsó tarhonyával

Sokféleképpen készíthető, számos nagyon finom verzióval találkoztam már, főként az intenzívebben fűszerezettek álltak közelebb az én ízlésemhez, ennek ellenére az igazi lecsó nálam mégis ez maradt, ez, ahogyan anyukám készíti...:-) 

Hozzávalók:

2 kg lecsópaprika
4 db hegyes erős paprika (akik az erőset kedvelik)
6 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 púpos evőkanál őrölt piros paprika
ízlés szerint só
fél dl olaj
3 egész tojás

Tarhonyához:

1 pohár tarhonya
2 pohár víz
Kevés olaj
1 kávéskanál só

Elkészítése:

A vöröshagymát karikára vágjuk, megsózzuk, majd olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a karikára vágott paprikát, és a kockára vágott paradicsomot. Fedő alatt közepes lángon addig főzzük, amíg összeesik, és levet ereszt. Akkor az igazi a lecsó, ha sikerül kapni olyan lecsópaprikát, aminek jó vékony a húsa, hogy kevés levet eresszen...

Amikor kellőképpen összeesett, rászórjuk az őrölt paprikát, ízlés szerint sózzuk.

Ha kezd már sűrűsödni a leve, beleütjük a tojásokat, és még pár percig kevergetjük.

Amikor nagyon sok hegyes erős zöld paprikánk van itthon, csupa erős paprikából készítjük, sőt, még őrölt paprikából is erőset szórunk bele. Ezt azonban csak az erős ízekért fanatikusan rajongóknak ajánlom....olyanoknak, mint mi vagyunk...:-)

Tarhonya

Kevés olajon állandó kevergetés mellett megpirítjuk a tarhonyát, ha szép barna lett, felöntjük vízzel. Innentől kezdve már nem kevergetjük. Ha elforrta a levét, fedővel letakarjuk, és hagyjuk aggódni...




Megjegyzés küldése