Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. augusztus 12., hétfő

Tökfőzelék kaporral

Gyerekkoromban nem gazdagította kedvenc ételeim táborát ez a főzelék. Otthon mindig kapor nélkül készült, mondván, hogy a felmenőim nem szeretik ezt a markáns ízű fűszert...nagyon sokáig jómagam is abban a hitben éltem, hogy nem szeretem a kaprot, annak ellenére, hogy sosem kóstoltam...

Lássuk be, nem sok gyerek van, aki nem szívesen eszi a tökfőzeléket, akár kaporral, akár nélküle készül...a miértjére még nem sikerült rájönnöm...

Aztán amióta először kóstoltam kapros ételt, azóta állandó lakójává vált a konyhámnak, és elképzelni nem tudnám ma már, hogy kapor nélkül készítsem el ezt a főzeléket...:-) 

Hozzávalók:

1 közepes tök legyalulva
1 fej vöröshagyma
1 nagy csokor friss kapor
8 dl tej
3 evőkanál liszt
2 teáskanál őrölt piros paprika
1 kis doboz tejföl
2 teáskanál ecet
Só ízlés szerint
Étolaj

Elkészítése:

A tököt a karikára vágott hagymával együtt besózzuk, hagyjuk állni 10 percet, hogy levet engedjen, majd jól kinyomkodjuk.

Olajból, lisztből, piros paprikából rántást készítünk, beletesszük a kinyomkodott hagymás tököt, hozzáadjuk az aprított kapor felét, öntünk hozzá a tejből.

Közepes lángon folyamatosan kevergetve apránként adjuk hozzá a tejet, a végén a belekeverjük a tejfölt, az ecetet, és a kapor másik felét. Ízlés szerinti sómennyiséggel ízesítjük.








Nincsenek megjegyzések: