Nagyon kevés helyen készítik el így az uborka salátát, ahogy mi szoktuk, de hozzánk ez az ízvilág áll a legközelebb.
Hozzávalók:
2 db kígyóuborka
2 gerezd fokhagyma
2 cl 20%-os ételecet
6 db édesítő tabletta
2 cl víz
Kis dobozos tejföl fele
Só
Őrölt paprika
Bors
Elkészítés:
Az uborkát meghámozzuk, uborkareszelővel lereszeljük, megsózzuk. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Ezután jól kicsavarjuk, majd belezúzzuk a fokhagymát.
Az édesítő tablettát feloldjuk az ecetben,hozzáöntjük a vizet, ráöntjük az ubira. Összekeverjük a tejföllel, majd a tetejére szórunk őrölt paprikát, ill. frissen őrölt fekete borsot.
Én jó előre el szoktam ezt készíteni, hűtőbe teszem, és mire asztalra kerül, jól összeérnek az ízek…nagyon finom…:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése