Mindenféle zöldségből készült levest nagyon szeretünk, a zöldbab levest pedig különösen, gyufa tésztával már-már egytálételként is simán megállná a helyét, olyan sűrű és laktató.
A mai ebéd zöldségeit mind frissen a kis konyhakertünkből szedtem össze…:-)
A mai ebéd zöldségeit mind frissen a kis konyhakertünkből szedtem össze…:-)
Hozzávalók:
40 dkg sárga hüvelyű vágott zöldbab
1 db nagyobb petrezselyemgyökér
2 db nagyobb sárgarépa
1 db paprika,1 db paradicsom…elhagyható,ha épp nincs kéznél
6 gerezd fokhagyma
4 kávéskanál őrölt paprika
1 evőkanál liszt
Só,vegeta ízlés szerint
1 csokor petrezselyem zöldje
étolaj
25 dkg gyufa tészta
Elkészítés:
A sárgarépát,petrezselymet meghámozzuk,karikára vágjuk, megsózzuk, majd a zöldbabbal együtt megdinszteljük egy kevés olajon. Amikor levet eresztett, rázúzzuk a fokhagymát, meghintjük a liszttel, majg rászórjuk a paprikát is, és felengedjük vízzel. Vegetával ízesítjük
Forrásnál figyelni kell rá,mert a liszttől kifut,ha nem vagyunk résen... :-)
Puhára főzzük. Az összevágott petrezselymet én a végén teszem bele, amikor már nem főzöm, úgy szeretem, ha ropog a fogam alatt…:-)
Kifőzzük a gyufa tésztát, ha nincs idő és kedv friss tésztát gyúrni, úgy az igazi, ha házilag készített gyufatésztát tálalunk hozzá, de erre nem mindig van idő….
Külön tálaljuk, így mindenki annyit vesz magának, és olyan arányban, ahogy ő szereti…:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése