Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 22., vasárnap

Körte kompót

Kaptunk egy nagy tál mézédes, puha körtét....nagyon finom volt, igen ám, de mivel jó érett volt, hamar elkezdett barnulni. Igaz, hogy csak pár szem maradt, de kidobni vétek lett volna...mit kezdjünk vele? Sütinek kevés, jött az ötlet: kompót.

Így a gyerekek is szívesebben megeszik, nem beszélve arról, hogy meghosszabbítottuk az eltarthatóságát kb egy héttel...ha megéri...erre nem vennék azért mérget...:-) 

Hozzávalók:

5-6 szem körte
5 dl víz
2 ek cukor
1 zacskó vaniliás cukor
1 kk fahéj
4-5 szegfűszeg
1 tk citromlé

Elkészítése:

A körtéket meghámozzuk, magházától megszabadítjuk, szeletekre vágjuk, beletesszük egy lábosba. Felöntjük a vízzel, beletesszük a többi hozzávalót. Forrás után 15-20 percet főzzük. Menet közben hébe-hóba megkeverhetjük, érdemes megkóstolni, hogy kell-e még bele cukor, ha nem lenne elég édes...ízlés kérdése...:-) 


Nincsenek megjegyzések: