Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. szeptember 13., péntek

Temesvári sertéstokány

A minap a facebookon láttam ezt a receptet, és nagyon guszta volt, kedvet kaptam hozzá...már úgyis elég rég volt tokány nálunk, úgyhogy épp ideje volt...egyébként is a tokány félékkel úgy vagyok, hogy akárhol látok egy számomra új receptet, azt rövid időn belül muszáj kipróbálnom...:-) 

Hozzávalók:

60 dkg sertés lapocka csíkokra vágva
10 dkg zöldbab
20 dkg gomba
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
őrölt fekete bors

Elkészítése:

A szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, a pörcöt kivesszük, a kisült zsírjába megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, belenyomjuk a fokhagymát is. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a paradicsomot, és kb 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a besózott húst, borssal ízesítjük, kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk.

Beletesszük a zöldbabot, a gombát és az őrölt piros paprikát. Amikor puha a hús is és a zöldbab is, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről. 

Rizzsel tálaljuk. Mivel mi nagyon szeretjük az erőset, így a nyáron készített savanyú pepperoni paprikát karikázunk rá, ettől kicsit pikánssá válik, nagyon finom...ha jól tudom, lehet kapni édes pepperoni paprikát is, azoknak, akik nem szeretik az erőset, érdemes kipróbálni vele...:-) 







Nincsenek megjegyzések: