Ma nem kellett ebédet főznöm, mondván, hogy maradt még ebédre való...igen ám, de aztán eszembe jutott, hogy a kisfiamnak frissen főtt kaját kéne adjak...és már majdnem dél volt...hát ezt jól elszúrtam, de aztán eszembe jutott az almaszósz pirított darával...nagyon gyorsan kész, és imádja is a nagyfiú...:-)
Aztán, ahogy etettem, úgy megkívántam, hogy arra gondoltam, csinálok magamnak desszert gyanánt...
A következő recept egy személyre szabott, inkább csak nasinak való.:-)
Hozzávalók:
A szószhoz:
2 kisebb alma
1 ek cukor
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 dl víz
Kicsi citromlé
25 g margarin
2 tk liszt
Csipet fahéj
A pirított darához:
1 ek olaj
2 ek búzadara
Csipet só
30 ml víz
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítotjuk, szeletekre vágjuk. Felöntjük a vízzel, megszórjuk cukorral és őrölt szegfűszeggel. Puhára főzzük.
Amikor megpuhult, kicsi citromlét adunk hozzá. Elkészítjük a rántást. A margarint felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és besűrűsítjük vele az almaszószt. Tetejére fahéjat szórunk.
Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a darát, és a sót. Amikor pirul beleöntjük a vizet. Folyamatosan kevergetjük még pár percig, én úgy szeretem, ha jó ropogós...:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése