Közelít a hideg, a tél, ami nálam egyet jelent a káposzta szezon kezdetével...bármilyen formában szeretem, és elég gyakori köretté válik ebben az évszakban a vacsoraasztalunkon.
A párolt káposzta minden húsételhez remek köret, nagyon finom, és abszolút diétás...:-)
Hozzávalók:
1 fej kápaszta
1 fej vöröshagyma
1 alma
15 szem édesítő tabletta /ízlés szereint több-kevesebb/
Olaj
1 ek ecet
1 tk só
Elkészítése:
A káposztát és a hagymát legyaluljuk, az almát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk az almát, sózzuk, édesítjük, kevés olajon kb 2 dl vízzel közepes lángon időnként megkeverve puhára pároljuk.
Amikor megpuhult, ecettel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése