Régi időkben azért készítették az emberek ezt az ételt, mert olcsó volt és laktató...a mai világban ez az előbbi már nem mondható el, nagyon drága lett a tojás, így egy négy tagú család esetén már meggondolandó, hogy ne válasszunk-e inkább mást ebédre....jó, nem mindenki van ezzel így, de úgy gondolom, sajnos nagyon sokakra igaz...
Ma csak kettecskén ebédeltünk itthon a kisfiammal, ezért gondoltam, hogy ez kerül az asztalra...gyorsan elkészíthető, így nem kellett az egész délelőttöt a konyhában töltenem. Alap esetben talán galuskával tálaltam volna, de mivel Botika imádja a tarhonyát, így erre esett a választásom, szerettem volna kedvezni neki...:-)
Hozzávalók:
5 db főtt tojás
1 nagy fej hagyma
Só, bors ízlés szerint
2 ek őrölt piros paprika
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a piros paprikát, felöntjük kb 3 dl vízzel. Sűrű pörköltalapot készítünk.
Beledobjuk a kockára vágott főtt tojást pár percig még összefőzzük, és már kész is az ebéd...:-)
Tarhonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése