Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. december 27., péntek

Fehérborban párolt chilis királyrák

A világ legeslegjobb kajái számomra tengeri herkentyűkből készülnek! Egyszerűen imádom!!! Pár évvel ezelőtt nagyon gyakran ettünk ilyen kajákat, talán ezért is van az, hogy Dorka is nagyon szereti, mára már sajnos csak ritkán készítek, de így legalább jobban értékelem...

Hozzávalók: (1főre)

25 dkg gyorsfagyasztott királyrák
3 gerezd fokhagyma
1 csokor zeller zöldje
1 csokor petrezselyem
2 ek oliva olaj
1 chili paprika
1 dl száraz fehérbor
Citromlé

Elkészítése:

Egy gulyásos tányérba borítjuk a rákot, megvárjuk, hogy felengedjen, lecsöpögtetjük, majd rázúzzuk a fokhagymát, a tetejére öntjük az oliva olajat, a felaprított zellert, petrezselymet és chilit.

Az egészet beleöntjük forró serpenyőbe, megrázogatjuk, majd felöntjük fehérborral. Addig főzzük, amíg elfőli a levét. Legvégén ízlés szerint sózzuk, tálaláskor citromlével ízesítjük.




Nincsenek megjegyzések: