Nyár óta erre készülök...akkor savanyítottam pepperonit, hogy majd kelleni fog ehhez a leveshez.
A recepet amúgy Erdélyből kaptam, azt hiszem,korábban talán már említettem, mennyire rajongok az erdélyi ételekért, imádom ahogyan fűszerezik az ételeiket. Savanyú pepperonival még nem kóstoltam, most először, de az erős ízek kedvelőinek javaslom, próbálják ki, fantasztikus...:-)
Hozzávalók:
5 dkg rizs
1/2 fej vöröshagyma
30 dkg sárgarépa
2 dl tejföl
50 ml tej
Kevés olaj
Só
Bors
Vegeta
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
A húsgombóchoz:
50 dkg darálthús lapockából
Só
Bors
2 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
Elkészítése:
Először a húsgombócnal valót készítjük el, hogy érjenek picit össze az ízek. A sárgarépát a vöröshagymával tökgyalun lereszeljük és kevés olajban megdinszteljük. Kb egy liter vízzel felengedjük, beledobjuk a rizst és a dió nagyságúra formázott húsgombócokat. Közepes lángon puhára főzzük.
Egy kis tálban összekeverjük a tejet, tejfölt, vegetát, és a levesbe öntjük. A végén rászórjuk a petrezselymet és a kaprot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése