Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2013. december 1., vasárnap

Pirított hagymakarika

Sültekhez nagyon passzolós a friss ropogós pirított hagyma, de őszinten szólva én csak úgy minden nelkül is addig tudnám enni, amíg van belőle...:-) 

Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, egyetlen szépséghibája van, mégpedig, hogy bő olajban sül....emiatt viszont nem túl gyakori nálunk.

Hozzávalók:

3 nagy fej vöröshagyma
3 ek olaj
Olaj

Elkészítése:

A hagymákat vékony karikára vágjuk, majd megszórjuk liszttel. Jól összerázzuk, hogy egyenletesen eloszlassuk.

Bő forró olajban sütjük ki, időnként villával keverjük meg. Amikor elkezd pirulni, vegyük kicsit visszább a lángot, nehogy megégjen, mert akkor könnyen megkeseredik.

Amikor szép barna már, azonnal vegyük ki az olajból.


Nincsenek megjegyzések: