Sültekhez nagyon passzolós a friss ropogós pirított hagyma, de őszinten szólva én csak úgy minden nelkül is addig tudnám enni, amíg van belőle...:-)
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető, egyetlen szépséghibája van, mégpedig, hogy bő olajban sül....emiatt viszont nem túl gyakori nálunk.
Hozzávalók:
3 nagy fej vöröshagyma
3 ek olaj
Olaj
Elkészítése:
A hagymákat vékony karikára vágjuk, majd megszórjuk liszttel. Jól összerázzuk, hogy egyenletesen eloszlassuk.
Bő forró olajban sütjük ki, időnként villával keverjük meg. Amikor elkezd pirulni, vegyük kicsit visszább a lángot, nehogy megégjen, mert akkor könnyen megkeseredik.
Amikor szép barna már, azonnal vegyük ki az olajból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése