Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. január 3., péntek

Krumplilé leves

Előfordul nálunk, hogy kimondottan ilyen egyszerű, gyors levest főzünk, sőt, Dorka imádja őket...ilyen a tojásleves, fokhagymás leves, a vacak leves és a krumplilé leves is.

Egyrészt akkor  főzzük, ha gyors kaja kell, másrészt akkor, amikor főtt krumpli kell a főételhez...merthogy a krumpli főzőlevét is felhasználjuk...nagyon finom, akármilyen gagyinak is tűnik...:-)

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
Kevés étolaj
1 ek őrölt paprika
Só/vegeta
Krumpli főzőleve kb 1-1,5 l
2 marék levestészta

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, levesszük a tűzről és belekeverjük az őrölt paprikát. Felöntjük a krumpli főzőlevével.

Ízlés szerint adunk hozzá sót, vegetát. Amikor felforrt, beledobjuk a levestésztát. Addig főzzük tovább, amíg megpuhul benne a tészta.




Nincsenek megjegyzések: