Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. január 5., vasárnap

Sztrapacska (tojásmentes)

Nagy kedvenc ez nálunk, mint minden tésztaétel...sajnos elég ritkán kerül fel a menüsorra, amit egyetlen ok miatt nem nagyon bánok, ez pedig az, hogy nem egy diétás étel...de néha ilyen is kell. Mert eddig még mindenkinél viharos sikert aratott.

Viszonylag egyszerű és gyorsan elkészíthető, akkor igényel több időt, ha a krumplit kézzel reszeljük...ez nem túl hálás feladat. Aprítógép segítségével azonban pillanatok alatt elfelejthetjük.:-)


Hozzávalók:

1,3 kg krumpli
50 dkg liszt
20 dkg kockázott bacon
6 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
Kevés olaj
30 dkg juhtúró vagy füstölt gomolya


Elkészítése:

A kockázott bacont kevés olajon jó ropogósra sütjük, majd felöntjük fehérborral. Teljes lángon addig főzzük tovább, amíg elpárolog a bor és elkezd sisteregni. Ekkor rázúzzuk a fokhagymát, majd levesszük a tűzről.

Elkészítjük a tésztát. A meghámozott krumplit nyersen az aprítógép citromreszelő  funkciójával pépesítjük. Ha kézzel reszeljük, az meglehetősen időigényes, úgyhogy hasznos, ha van egy ilyen segítség a háztartásban.:-)  2 teáskanál sót és 50 dkg lisztet fakanállal hozzákeverünk. A liszt mennyisége változhat attól függően, milyen minőségű. A lényeg, hogy egy keményebb nokedli tészta állagú legyen.

Lobogó sós vízben kiszaggatjuk. Leöblítjük, majd a bacon-ös olajba forgatjuk. Rászeleteljük a juhtúrót és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg ráolvad a juhtúró.

Arra figyeljünk, hogy a juhtúrót közvetlenül tálalás előtt frissen olvasszuk rá.







Nincsenek megjegyzések: