Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. február 7., péntek

Vanilia sodó

A mákos guba és az aranygaluska elengedhetetlen "tartozéka" a vanilia sodó, de tulajdonképpen bármelyik édes kelt tésztához elkészíthető. Mivel szinte minden héten szerepel nálunk a menüben valamiféle kelt tészta, így arra gondoltam, megérdemel egy önálló bejegyzést ez is...:-) 

Hozzávalók:

5 dl tej
3 tojás sárgája
6 ek cukor
1 vaniliás cukor
1 tk vanilia aroma
1 ek liszt

Elkészítése:

4 dl tejet felforralunk, közben a maradék 1 dl-t a többi hozzávalóval együtt elkeverjük. Amikor felforrt a tej, pár kanállal ramerünk belőle a lisztes egyvelegre, jól összekeverjük, majd az összeset a forró tejbe keverjük. Állandó kevergetés mellett addig főzzük gőz fölött, amíg besűrűsödik. Ha nagyon sűrű lesz, kevés tejjel higítható.


Nincsenek megjegyzések: