Eredetileg hagymás rostélyost terveztem, de az üzletben nem tűnt frissnek az a marha hús, így inkább egy egyszerű sült tarja mellett döntöttem. Végül is a pirított hagyma ehhez is passzolós, köretnek pedig krumplipürére esett a választásom. Mivel Dorka nem igazán húsos, a krumplipüré viszont a kedvence. Botikának meg mindegy, ő mindent megeszik...:-)
Hozzávalók:
10 szelet tarja
Só
Vegeta
2 babérlevél
Liszt a forgatáshoz
Kb 1,5 dl víz
Kevés olaj
Elkészítése:
A hússzeleteket kicsontozzuk, előző este besózzuk, vegetával ízesítjük, a babérleveleket rátépkedjük, és másnapig a hűtőben pihentetjük.
Reggel megforgatjuk lisztben, majd egy teflon lábasba tesszük, aláöntjük a vizet és az olajat, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult, hőálló tálba tesszük és 200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Pirított hagymával és krumplipürével tálaljuk.
Pirított hagymával és krumplipürével tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése