Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2014. június 28., szombat

Hideg meggyleves

Meleg nyári napokon jól tud esni egy hideg  gyümölcsleves....nálunk ez legtöbbször meggyből készül, mindenkinek ez a kedvence. Arról nem is beszélve, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, csak arra figyeljünk, hogy előző nap főzzük meg. Két okból:egyrészt, hogy lehűljön, másrészt, hogy kellőképpen összeérjenek az ízek. Amikor elkészül, nekem szinte sosem ízlik, mindig ízetlennek érzem...pedig mindig alaposan fűszerezek. Aztán másnap.....isteni finom.

Hozzávalók:

50 dkg meggy
1 l víz
1 cs.vaniliás pudingpor
Fahéj
Őrölt szegfűszeg
Cukor ízlés szerint

A tálaláshoz:

Kávétejszín

Elkészítése:


A meggyet a vízben feltesszük főni. Ízlés szerint fahéjat, őrölt szegfűszeget és cukrot adunk hozzá.

A pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd amikor forr a leves,  folyamatas kevergetés mellett belekeverjük.

Kb 5 percig főzzük tovább, szükség szerint ízesítjük még a fűszerekkel.

Tálaláskor kávétejszínt adunk hozzá.



Nincsenek megjegyzések: